Topografie groep 6 tm 8

Wij gaan over op een andere manier om topografie te leren en te oefenen. Wij zullen gebruik gaan maken van www.topomania.net waarbij er op de computer, met een app en met geprinte kaarten in kleur kan worden geoefend.

Om gebruik te kunnen maken van de door onze school gemaakte kaarten is het nodig thuis eenmalig op www.topomania.net een account aan te maken. Hierna opent u een van de volgende pagina’s:

Groep 6: http://www.topomania.net/mijntopomania/europahw/nederlandhw
Groep 7: www.topomania.net/mijntopomania/europahw
Groep 8: http://www.topomania.net/mijntopomania/europahw/wereldhw


Vervolgens kan er gekozen worden voor het onderdeel dat aan de orde is. Klikt u op het kaartje, dan kan er geoefend worden. Klikt u op de link, dan kan er onder andere gekozen worden om een werkblad of een blinde kaart te printen.
In de Google Play Store vindt u de app via https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.ddp.topo&hl=nl (kosten 2,69 euro)
In de App Store van Apple vindt u de app via https://itunes.apple.com/nl/app/topomania/id847534818?mt=8 (kosten 2,99 euro)
De app moet eenmalig worden ingesteld. Klik bij de instellingen op Mijn TopoMania, en voer de volgende pagina’s in:
europahw
europahw/nederlandhw
europahw/wereldhw
Je moet dus drie keer op Mijn TopoMania klikken en steeds 1 kaart toevoegen. Hierna staan onze eigen kaarten in de lijst en kunnen de kinderen op de tablets oefenen voor de toetsen.
Wij hopen topografie hiermee op een leukere en effectievere manier aan te bieden.

 

Laatst aangepast op woensdag, 18 januari 2017 17:42